Reference

”Alle burde have en Henning”
– uddrag fra interview med Hanne, afdelingsleder

Henning som terapeutisk sparringspartner

Man føler sig tryg lige med det samme. Det var den følelse jeg havde, da jeg sad overfor Henning første gang. Han er et menneske man har lyst til at dele med. Hos ham er der jo ikke noget, jeg ikke har lyst til at sige eller åbne op for. Jeg føler mig fuldstændig tryg. Og det er også derfor, jeg har henvist ham til alle mulige.

Han er enormt empatisk og kan sætte sig ind i mange ting. Og jeg tror også, at det at han har lavet så meget forskelligt i sit liv, og set så mange vinkler, gør at han kan samle trådene. Ligegyldig hvilken tråd jeg kører ud af, så er han med og har et redskab man kan bruge. De redskaber jeg får og de ting vi drøfter, er jeg rigtig god til at tage med i min hverdag bagefter. Og jeg får meget ud af det. Det giver mening for mig.

Det er vildt fascinerende, at han formår at åbne op for at man selv ser tingene. Han fortæller jo ikke, at så skal du sådan og sådan. Du finder selv svaret og løsningen.

Han er enormt rolig og har en god indlevelsesevne. Jeg oplever, at han interesserer sig rigtig meget for min situation. Jeg er ikke bare en klient, han er virkelig interesseret i, at jeg har det godt. Det er den følelse man får.

Jeg synes jo, at Henning er fuldstændig fantastisk! Jeg har sagt til rigtig mange mennesker at alle burde have en Henning. Mange køber dyre biler eller tøj, men hvis man virkelig skal gøre noget godt for sig selv, så er det sådan noget her. Du kan ikke give dig selv en større gave.

Lige gyldigt hvilket menneske du sender op til Henning, så vil han/hun gå derfra med en aha-oplevelse.

Udbytte

Henning har hjulpet mig ekstremt meget på nogle meget svære tidspunkter. Her tænker jeg især i forhold til min jobsituation, hvor jeg måske ville have kastet håndklædet i ringen, fordi det var så ekstremt. Men jeg kan snakke med ham 20 min og så er det hele okay.

Jeg er blevet meget bedre til at lytte til mig selv og mærke efter, hvad det egentlig er jeg gerne vil lige her. Jeg har tidligere været sådan en, som har gjort alting for alle, selvom jeg måske ikke gad eller havde lyst. Så har jeg alligevel gjort det, fordi sådan var det bare. Nu er jeg blevet bedre til at sige nej, eller bede om hjælp.

Jeg er blevet bedre til at se livet omkring mig, og glæde mig over alt det jeg har formået. Jeg har det meste af livet været sådan et menneske, der hele tiden vil mere og mere og det vil jeg jo egentlig ikke, når jeg lytter ordentligt efter. Nu prøver jeg bare at slappe mere af og nyde alt det gode, for det er der jo masser af lige her og nu, i stedet for hele tiden at skulle noget andet, for det kan være ret frustrerende at være i.

Jeg accepterer mig selv mere, inklusive alt det jeg indeholder, i stedet for at modarbejde den jeg er.